ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ.

Εδώ και 9 χρόνια το αθηναϊκό κοινό έχει έναν «μουσικό» κήπο για να προγραμματίσει τις βραδιές του, παρέα ακόμη και με τα μικρά σε ηλικία παιδιά. Ο Κήπος του Μεγάρου, ένας θεσμός που έχει βρει ανταπόκριση από το κοινό και πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών, προσφέρει και αυτό το καλοκαίρι και έως τα τέλη Σεπτεμβρίου εξαιρετικές επιλογές ψυχαγωγίας.

5, 9 και 13 Ιουλίου… κλείνουμε τις βραδιές μας στον Κήπο

Η Angelika Dusk και το Summer in the City, παρουσιάζει το ολοκαίνουργιο άλμπουμ της Beautiful Mess, παρέα με φίλους της που ερμηνεύουν γνωστά τραγούδια δικά της αλλά και από το διεθνές ρεπερτόριο. Οι Minor Project μας διασκεδάζουν με ιστορίες «Απ’ τη Φολέγανδρο ως την Κω» με τη συμμετοχή φίλων τους καλλιτεχνών που ερμηνεύουν τραγούδια από το άλμπουμ τους In Colors. Η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Στάθης Δρογώσης ερμηνεύουν τραγούδια από τις δεκαετίες 1940 έως 1960 αλλά και προσωπικές τους συνθέσεις.

Από τις 10 το πρωί έως τη Δύση του ήλιου

Στον κήπο του Μεγάρου με τις εκτενείς επιφάνειες ελεύθερου πρασίνου για το κοινό, συνολικής επιφάνειας 22 στρεμμάτων, με διαφορετικές επιλογές πρασίνου και με αναβαθμισμένη αισθητική, αποτέλεσμα της σύνθεσης δέντρων, θάμνων και εκτάσεων χλοοτάπητα, οι επισκέψεις ξεκινούν από τις 10 το πρωί ενώ προσφέρονται επιλογές εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας σε παιδιά και ενήλικες. Το πάρκο, συνέχεια του όμορου Πάρκου Ελευθερίας και του μνημείου του Ελευθέριου Βενιζέλου, αποτελεί πλέον έναν τόπο συνάντησης και δημιουργίας στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Περισσότερες πληροφορίες

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ… ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΝΑΣΤΡΟ ΟΥΡΑΝΟ

Αρχές Ιουνίου τα θερινά σινεμά της πόλης και των προαστίων έχουν ανοίξει τις πόρτες τους ανανεωμένα και μοσχοβολιστά και μας προσκαλούν σε βραδιές τέχνης και ονειροπόλησης. Τα θερινά σινεμά ίσως να αποτελούν την πιο ενδιαφέρουσα ψυχαγωγία του καλοκαιριού, βουτηγμένα στο πράσινο και στις ολάνθιστες, μυρωδάτες γλάστρες, σε ταράτσες ή αυλές, με θέα ή χωρίς, μοσχοβολάνε καλαμπόκι ανάμικτα με γιασεμί και προσφέρουν δροσιά και θέαμα, αφού το πρόγραμμά τους εδώ και χρόνια, δεν αναμασά τα παλιά, αλλά έχει να παρουσιάσει τα καλύτερα του χειμώνα και πολλές πρώτες προβολές.

Στο κέντρο της πόλης ή στα προάστια

Τα τελευταία χρόνια τα θερινά σινεμά διανύουν και πάλι μια περίοδο ακμής, με πολλά από αυτά απολύτως ανακαινισμένα, με εξαιρετική ευκρίνεια στην εικόνα και εξαιρετικά βελτιωμένο ήχο. Κύριο χαρακτηριστικό τους οι ταινίες που επιλέγουν: αυτές που ξεχώρισαν και διακρίθηκαν τον χειμώνα, ταινίες που θεωρούνται κλασικές και επανεκδίδονται με βελτιωμένο ήχο και εικόνα αλλά και ταινίες Α’ προβολής που βγαίνουν σε χρονική συμφωνία με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ή και αμερικάνικες προβολές.

Το καλύτερο θερινό σινεμά του κόσμου… στο Θησείο

Το «Σινέ Θησείο», με θέα τον Παρθενώνα και τον βράχο της Ακρόπολης, με τη σπιτική βυσσινάδα και πολλές ακόμη λιχουδιές, κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις και να έρθει πρώτο στις προτιμήσεις των συντακτών του CNN, οι οποίοι το χαρακτήρισαν ως το καλύτερο σινεμά του κόσμου. Ωστόσο, σε όποια περιοχή και αν επιθυμείτε να κινηθείτε, σίγουρα θα εντοπίσετε έστω και ένα θερινό σινεμά που να ελκύει το ενδιαφέρον σας. Τα περισσότερα έχουν εμπλουτίσει εντυπωσιακά τα κυλικεία τους με γεύσεις που μαγειρεύονται ακόμη και εκείνη τη στιγμή, ενώ το «σπιτικό» έχει ενταχθεί δυναμικά στο «μενού» τους μαζί με ποικιλία αναψυκτικών, ποτών και κοκτέιλ. Τι άλλο;

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ

6 τεχνητές λίμνες, ποτιστικά κανάλια που τις συνδέουν, 1.200 στρέμματα γης, 389 φυτικά είδη από τα οποία τα 311 αυτοφυή, 110 στρέμματα φιστικιές, 60 στρέμματα ελιές, 182 είδη πουλιών από τα συνολικά διακόσια της Αττικής, ανάμεσά τους αρπακτικά και αποδημητικά, ψάρια λιμνών, θηλαστικά και ερπετά, χιλιάδες νυχτερίδες και πεταλούδες, μία κιβωτός σπόρων, μία εκκλησία σημαντικής αρχιτεκτονικής αξίας και δεκάδες κτίρια διοικητικά και εκδηλώσεων συνθέτουν το Μητροπολιτικό πάρκο Αντώνη Τρίτση, το μοναδικό πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης στη χώρα.

Χλωρίδα και Πανίδα

Τα 1.200 στρέμματα γης του πάρκου Τρίτση το καθιστούν ένα φυσικό και τεχνητό οικοσύστημα μεγάλης σπουδαιότητας για την Αττική, καταφύγιο βιοποικιλότητας και άγριας βλάστησης. Η έκτασή του, το πλούσιο υγρό στοιχείο, με τις τεχνητές λίμνες και τα κανάλια άρδευσης, η μεγάλη ποικιλομορφία βλάστησης, με χιλιάδες οπωροφόρα δέντρα, αμπέλια, φιστικιές και ελαιόδεντρα, πεύκα και ευκαλύπτους, σπάνιες ποικιλίες καλλωπιστικών φυτών αυτοχθόνων αλλά και από το εξωτερικό προσφέρουν στα χιλιάδες πουλιά, θηλαστικά και ερπετά, ένα ιδανικό περιβάλλον διαβίωσης. Σε όλη τη διάρκεια του έτους πάπιες, τσικνιάδες, κορμοράνοι, αλκυόνες, τσίχλες, σπίνοι, τσαλαπετεινοί, γλαρόνια, παπαγάλοι, πετρίτες και ξεφτέρια είναι κάποια από τα δεκάδες είδη πουλιών που φιλοξενούνται στην πλούσια βλάστηση και κυρίως στο υγρό στοιχείο του Πάρκου. Ανάμεσά τους, ψάρια, ερπετά και νεροχελώνες.

Τα κτίρια

Στους χώρους του Πάρκου φιλοξενείται η «κιβωτός των σπόρων», μία κατασκευή που φτιάχτηκε για τη 12η Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής Μπιενάλε της Βενετίας, φιλοξενήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη και εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Πάρκο και η οποία αναφέρεται σε παλιούς σπόρους, στη διαθέσιμη αλλά υπό εξαφάνιση βιοποικιλότητα και στις νέες κουλτούρες εδαφικής ζωής. Στο Πάρκο βρίσκεται επίσης ένα αρχαίο θέατρο που φιλοξεί παραστάσεις, ενώ ανάμεσα στα διάφορα κτίσματα, κυρίως στάβλους και αποθήκες από την εποχή του Όθωνα, υπάρχει ο περίφημος ναίσκος του Παύλου, έργο του περίφημου αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη, ο οποίος φέρει αγιογραφίες του Φ. Κόντογλου.

Περισσότερες πληροφορίες

ΠΙΚ-ΝΙΚ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ; ΝΑΙ! ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ…

Ο καιρός της Αττικής είναι ο καλύτερος σύμμαχος για ένα πικ-νικ στην εξοχή. Εξοχή στην Αθήνα; Και όμως ναι. Η Αθήνα, με όλο το άναρχο και για πολλούς γοητευτικό μέσα στην ανομοιομορφία του κτιριακού πλουραλισμού, έχει να παρουσιάσει εκπληκτικές εκτάσεις πρασίνου και μάλιστα με απαράμιλλη θέα:

Ο λόφος του Φιλοπάππου. Μονοπάτια πλακόστρωτα, πεύκα πλούσια, ξύλινα γεφυράκια και τραπεζάκια. Επιλέγετε το σημείο που ατενίζει τον Παρθενώνα, όλο τον βράχο που τον φιλοξενεί, τον λόφο του Λυκαβηττού, την νέα και την αρχαία Αθήνα και απολαμβάνετε τις γεύσεις της επιλογής σας. Όλες, θα σας φανούν απροσδόκητα πρωτόγνωρες.

Ο λόφος του Λυκαβηττού. Εάν επιθυμείτε να απολαύσετε την Αθήνα στα πόδια σας, μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι, στη θάλασσα και στα γύρω βουνά, και την ίδια στιγμή να απολαμβάνετε την ηρεμία του πράσινου και το φαγητό σας, σε ένα από τα ξύλινα τραπεζάκια, κάτω από την εκκλησία του Άη Γιώργη, θα βρείτε το ιδανικό σημείο για πικ-νικ με θέα!

Άλσος Καισαριανής. Ελάχιστα πιο έξω από το κέντρο της πόλης, ένα οργανωμένο πάρκο 100 στρεμμάτων με καλλωπιστικά φυτά, γκαζόν και άγρια βλάστηση, παιδικές χαρές, κυκλοφοριακό πάρκο, θερινό κινηματογράφο και πολλά υπαίθρια καθιστικά, σας περιμένει να το εξερευνήσετε μικροί και μεγάλοι. Ανοικτό συνεχώς.

Αττικό Άλσος «Γαλατσίου». Ένας ακόμη «λόφος», ένα ύψωμα της πόλης με κυπαρίσσια και πεύκα, αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδική χαρά και θερινό κινηματογράφο και κυρίως με θέα στην πόλη της Αθήνας, το Αττικό Άλσος Γαλατσίου, φιλοξενεί στην ευρύτερη περιοχή των 300 στρεμμάτων του, δύο αξιόλογα μοναστήρια, της Αγίας Κυριακής και του Προφήτη Ηλία. Θα βρείτε πολλούς, εξαιρετικούς χώρους για παιχνίδι, φαγητό και χαλάρωση.

Περισσότερες πληροφορίες