ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 0030 210 920 6000
IHG® TOLL FREE: 00 800 3122 1211

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΡΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Το Athens Open Air Film Festival συνδιοργανώνεται με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) για 7η «καλοκαιρινή» χρονιά, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. Η πρωτοτυπία του φεστιβάλ έγκειται στην καλή επιλογή των ταινιών –όλες ξεχωριστές στην κατηγορία τους –αλλά κυρίως στην επιλογή των χώρων προβολής τους: Αρχαιολογικοί χώροι, πλατείες, παραλίες, αυλές μουσείων, περίφημες υπαίθριες γειτονιές γίνονται θερινά σινεμά για ένα βράδυ, ντυμένα με τη μαγεία της μεγάλης οθόνης.

Το πρόγραμμα του Αυγούστου

Την Παρασκευή 18 Αυγούστου στην πευκόφυτη Πλατεία Παναιτωλίου στη Νέα Ιωνία, στο ιστορικό διατηρητέο μνημείο με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, στην καρδιά της Αλσούπολης, θα παιχτεί η British Gothic ταινία «Το καταραμένο σκιάχτρο» του Ρόμπιν Χάρντι. Η ταινία θα προβληθεί στην αρχική της εκδοχή για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Την Τετάρτη 23 Αυγούστου, το φεστιβάλ μεταφέρεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με μία θρυλική ταινία «Το πέρασμα στην Ινδία» του Ντέιβιντ Λιν, ενώ την Παρασκευή 25 Αυγούστου «Το φιλί της γυναίκας αράχνης» του Έκτορ Μπαμπένκο θα στηθεί απέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου. Όλες οι παραστάσεις τον Αύγουστο ξεκινούν στις 8 το βράδυ.

Περισσότερες πληροφορίες